ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Stručnjak za podove

Uviđate da je vaš pod pravi magnet za prašinu, mrvice i dlake te da njegova ulaštena površina svakim danom sve više gubi sjaj. Na njemu je vidljiv svaki otisak cipele ili papuče. Čini vam se da vaš klasični usisavač nemilice struže po njemu svojim krutim plastičnim kotačićima. Usto, usisavanje uvijek morate završiti brisanjem podova vlažnom krpom. Dok isperete krpu nad umivaonikom, pa umivaonik, pa dok osušite krpu za pod... prisjedne vam čišćenje. Hm, na takve probleme niste pomišljali kada ste se veselili svom novom laminatu!



Za moderne žene poput vas Philips je osmislio genijalnog kućnog pomoćnika - usisavač Philips Aqua Trio s kojim postupak čišćenja postaje pravo zadovoljstvo. U jednom potezu Philips Aqua Trio usisava, pere i briše podove upijajući nečistoću, mrlje pa čak i prolivene tekućine. Ovaj štapni usisivač imala sam priliku iskušati testirajući ga za potrebe svojeg časopisa, u tipičnom domu prezaposlene suvremene žene, to jest mene, s posebnim izazovom - povećim čupavim kućnim ljubimcem. U površine koje sam čistila ubrajaju se keramičke pločice, parket, laminat i topli pod u kuhinji. Uz uobičajenu nečistoću gotovo svaki zakutak krio je pseće dlake, mrvice od keksića, i što je bila prava noćna mora, otopljenu bljuzgu sa šapa pa čak i vodu koja se slila niz gustu bradu moje ljubimice nakon pijenja. Kao što ste mogli i sami zaključiti, pri čišćenju klasičnim usisavačem ovaj izazov bi jednostavno bio prevelik. Međutim, za Philipsov Aqua Trio, ovo uopće nije bio problem! 




Ovaj elegantni štapni usisivač na svojem stopalu ima dvije rotirajuće četke od mikrofibre koje rade umjesto vas. Prva, brzo rotirajuća četka briše nečistoću s poda i upija vlažne mrlje, a druga četka suši vlažni trag. Prije čišćenja, napunite spremnik za čistu vodu u koju možete dodati malo sredstva za čišćenje podova što će dodatno zamirisati vašu prostoriju. Ne morate brinuti što ćete usisati ovim usisavačem jer sva nečistoća i vlaga skupljaju se u spremniku za prljavštinu, dok sustav ciklonskog filtriranja sprječava da vam se usisavač začepi.



Kad otpustite polugicu, ručka usisavača postaje gibljiva što omogućuje čišćenje pod kutem, primjerice ispod namještaja. Naravno, Aqua Trio nije u ovom slučaju baš svemoguć, pa ćete se morati u nekim situacijama ipak poslužiti krpom.



Ukoliko želite na trenutak isključiti usisivač, ručku stavite u okomit položaj u kojem će se zaključati i stabilno stajati. Naiđete li na kabel od nekog uređaja ili od usisavača, senzor će odmah zaustaviti rotaciju. Usisati možete gotovo sve. Ne morate se bojati da će vam se laminat razmočiti ili da ćete se poskliznuti na tek očišćenim pločicama jer Philips Aqua Trio ostavlja za sobom tek lagani trag vlage koji se brzo suši, čime se cijeli proces čišćenja bitno skraćuje. 




Pitate se kako četke ostaju čiste i ne razmazuju prljavštinu po podu? Zahvaljujući Philipsovoj tehnologiji četke se same čiste tijekom čišćenja, a po završetku usisavanja možete ih dodatno pročistititi tako da usisavač stavite u njegovu pliticu, dodate 3 dl vode i uključite ga da radi u mjestu 15 sekundi. Mislim da nema jednostavnijeg sustava kojim se može završiti čišćenje podova.

Prednosti:
Oduševilo nas je što čišćenje ovim usisavačem ne ostavlja za sobom onaj specifični miris usisavanja. Apsolutno sva prljavština zadržava se unutar spremnika, a nakon dva tjedna uporabe primijetila sam da se na namještaju skuplja značajno manje prašine, što Philips Aqua Triu daje nedvojbenu prednost pred klasičnim usisavačima koji usprkos filtraciji dio prašine ipak ispuštaju van. 

Nedostaci:
Nedostatak ovog uređaja je njegova težina. Jako je nespretan ako ga morate vući na kat i njime ne možete očistiti stepenice. Ne može doprijeti baš pod sav namještaj.

Nabaviti ili ne?
Ako živite u srednje velikom ili prostranom stanu bez tepiha, ovaj je uređaj pun pogodak.

Cijena: 3.599 kn